Workspace saturdays

28 oktober 2020

Nu drar workspace saturdays i gång. Under tre lördagar i december är du välkommen att delta i arbetet med att iordningställa den 40 fots container som skall byggas om till en plastindustri, återvinningsstation och utbildningsplats för unga ledare i Etiopien. 5, 12 och 19 december kl 09:00 - 14:30 på LB plast i Hillerstorp. Är du teknikintresserad, gillar att konstruera saker, mekanik, elektronik, plast och vill göra något meningsfullt för andra människor så är du välkommen att höra av dig. 

Det har varit en spännande och intressant resa hittills. Allting började med ett engagemang för andra människor, där en ide föddes, som vi sedan samlade in pengar till via två äventyr och som nu äntligen börjar bli en verklighet tack vara engagerade människor och företag som vill vara med och göra skillnad. I företagsbygden Hillerstorp mitt i Gnosjöregionen i Småland har LB Plast ställt upp med en lokal där vi kan arbeta under vintern och Axellent har hjälpt oss med en 40 fots container som nu är på plats. Swede-Wheel och PE Plast kommer hjälpa oss med de komponenterna vi behöver för att kunna bygga enklare formsprutor som sedan skall installeras tillsammans med extruder och kvarn.

Det är mycket som skall göras:
- Containern skall iordningställas. Det skall skäras ut dörr, fönster, målas etc.
- Den skall inredas och ritningar skall färdigställas
- Konstruera formsprutor och montera all
- Elinstallationer, testkörningar etc

Vi har flera förfrågningar ute till olika företag för att kunna ordna med både elförsörjning på plats i form av solpaneler, utbildningsdatorer för våra elever och hjälp med det logistiska inför transporten av containern till Etiopien.

Det blir ett spännande, meningsfullt och utmanande projekt och jag hoppas du vill vara med på något sätt.
Har du inte möjlighet att delta i arbetet med containern kanske du har komponenter och material som vi kan behöva?
All hjälp är välkommen.

Vill du veta mer om vad vi har på gång och skall genomföra under vintern så är du välkommen på en After Work på LB Plast fredag den 27 november då vi berättar om arbetet, visar containern, ritningar och vad vi har tänkt. Det är ett bra tillfälle för dig och andra intressenter att träffa oss och höra om projektet.

Datum: Fredag 27 november
Tid: 15:00
Plats: LB Plast, Hillerstorp
Anmälan: kontakt@andersahlenius.se senast onsdag 25 november

Vill du få ett besök på ditt företag, skola eller något annat sammanhang så hör av dig till mig på mail eller via telefon 0768222722. Önskar dig en fin november.

Hälsningar Anders Ahlenius och Marcus Johansson