Vill du vara med?

16 juli 2020

Hej,

Torsdag kväll och några dagar kvar innan semestern börjar för mig. Jag har haft en fin sommar med arbete och renovering på kvällar och helger i min nya stad. Stockholm! vilken fantastiskt stad och så spännande att göra något nytt mitt i livet. Jag tänker så här: fyllda femtio och redo att spela min bästa ishockey , om man får använda en hockeymetafor. Nu börjar tredej perioden och då vill jag spela min bästa hockey på en nyspolad is, nytejpad klubba och påfylld med energi och ett bra spelsystem. Det jag vill få göra främst är att spela offensiv hockey och skapa ett resultat som alla kan glädjas över. 

i kväll har jag och mina vänner börjat med insamlingen till arbetet i Etiopien. Vi är inga supermänniskor eller med världens kontakter. Vi är vanliga snubbar som lever livet och försöker göra vårt bästa både personligt och professionelllt. Den 3-8 augusti ger vi oss ut i fjällvärlden för att vandra, bestiga berg och göra vad vi kan för att kunna hjälpa unga människor genom en insamling till ett spännande arbete långt härifrån. I Etiopien.

Där nere, i södra Etiopien, finns en folkgrupp som heter Nyangatom och som jag har fåt lära känna och älska. Dom är en liten folkgrupp och kämpar varje dag för att få ihop sitt liv. Dom driver sin boskap, odlar sina grödor, och gör det i ett område där vatten är en lyx och där utmaningarna är enorma.

Förra året började vi arbeta med ett projekt som vi kallar FLOW och står för Future Leaders Of the World. Vi tror på att träna, hjälpa och vägleda unga människor i rätt riktning. För oss handlar det om att hjälpa dem tro på sig själva, se sig som samhällsbyggare och bli företagare och ledare som hjälper sitt folk på rätt väg.

Just nu försöker vi få till ett litet företag i en av deras samhällen, där vi skall satsa på formsprutning och plast. vi skall arbete med utbildning, formsprutning, produktutveckling, produktion och återvinning. Och nu börjar insamlingen för at tpå allvar kunna göra verklighet av detta. Vi skall försöka samla in 75000:- för att kunna påbörja arbetet med att bygga om en container till en liten plastidnustri där vi jobbar med det jag ovan nämnt. 

Vi skall göra vad vi kan för att synas på sociala medier och i pressen och inbjuda dig, privatpersoner , företag, föreningar och församlingar att förverkliga detta. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, och det vill vi göra. De unga kvinnorna på bilden är några av de tjugo ungdomar vi investerar vår tid och kunnande i och det är verkligen en stor förmån att få arbeta tillsammans med dem.

Vi välkomnar dig och alla att bidra med en gåva via swish eller viq plusggiro för att få ihop de pengar vi behöver för tt kunna jobba under hösten och vintern med detta. Alla pengar vi samlar in går oavkortat till detta.

Du kan swisha in en privat gåva på 1236760052 ekker sponsra detta via ditt företag eller sammanhang på plusgiro 870034-6 och märka insättningen "FLOW". Har du frågor till oss så tveka inte att höra av dig till mig på 0768-222722 eller kontakt@andersahlenius.se

Nu kör vi!

Med vänlig hälsning

ANDERS AHLENIUS