Gör vad du kan med det du kan

19 januari 2021

Just nu står allting still vad gäller arbetet med FLOW på grund av pandemin. Många är vi som behöver lägga allt fokus på att få arbete och företagande att fungera. First things first. De sista nio månaderna har inneburit flytt från Småland till Stockholm, avbokade uppdrag pga pandemin, renovering av lägenhet till familjen, jakt på uppdrag och jobb att fylla ut med. Men det gäller att vara positiv och hitta en väg framåt. Gör därför vad du kan med vad du kan.

Det bästa jag vet är att hjälpa människor att röra sig i rätt riktning. Genom personlig ledarträning, grupputveckling och föreläsningar lyfter, inspirerar och tränar jag individer och sammanhang att bli den bästa versionen av sig själv. Men sedan pandemin slog till har jag fått lägga all den kraften inåt. Självklart på förlorade uppdrag som ställts in men också eftersom jag behövt hitta en väg genom allt detta. Det har varit ganska utmanande men också lärorikt.

Några dygn i veckan jobbar jag på ett av Frälsningsarmens utslussningsboende, några dagar i månaden hyr jag ut mig själv som målare, en vecka i månaden hjälper jag en församling i Småland som saknar föreståndare och utöver det jag jag ett par uppdrag som ledarskapstränare. Att fokusera på vad man har i stället för vad man inte har, på vad man kan göra i stället för vad som inte går göra just nu - har hjälpt mig att hitta vägen vidare.

För våra studenter i södra Etiopien är världen mer avlägsen än någonsin då knappt några turister finns där, då ett inbördeskrig blossat upp och där vi inte längre är på plats. Men dom gör vad dom kan med det dom kan. Med Whats Up och Messenger försöker vi hålla kontakt och hålla tron på framtiden vid liv med ledartärning, återvinning och en plastindustri. Jag hoppas vi kan komma igång så snart som möjligt.

Till dess får vi göra vad vi kan med det vi kan, och en sak kan jag som är ett erbjudande till alla er därute:
Arrangera och genomföra bra ledar och grupp utbildningar i naturen. Till veckan ska jag spela in ett par filmer som du förhoppningsvis kan se på sociala medier inom kort, men jag delar ett av mina två erbjudanden här nere redan nu i en text nedskriven på x2000 mellan Stockholm och Malmö.

Walk and talk leadership 
Jämtlandstriangeln är en riktig vandringsklassiker! Ankomst med nattåg torsdag morgon till Enafors och sedan buss upp till Storulvåns fjällstation. Via de kända fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren vandrar vi genom fjällbjörkskog och över kalfjäll. Tre vandringsdagar på fjället, som varje kväll avslutas med att slå upp tält på eftermiddagen,vila, delta på seminarier och workshops i samlingstältet innan vi avslutar med en god mat på fjällstationerna. Pris 5100:- per person. Minst fem personer.

I priset ingår helpension, övernattningstält, guide och  ledarskaps program.
Utrustningslista skickas till deltagare.
Resa med SJ tillkommer, men bokas via mig.

Nu hoppas jag av och gör vad jag kan med det jag kan.
Vi ses!

 

 


Välkommen att följa med till Abiskofjällen