En droppe i havet?

30 juli 2020

Hej, jag har precis avslutat en intervju med Värnamo Nyheter om insamlingen till Flow workspace och äventyret Flow adventure. De första dagarna har startat bra och tills i morse hade 27 000:- samlats in vilket jag är jätteglad för. Du kanske undrar vad insamlingen skall gå till och vad pengarna skall användas till? Du kanske också funderar på om detta är värt att lägga energi och arbete på? Är inte detta bara en droppe i havet? Frågorna är relevanta, och jag vill därför försöka svara på dem, och hur jag tänker. 

Ända sedan jag var liten har jag sett hur mycket små insatser kan betyda för människor i olika sammanhang. Jag har sett hur en kopp kaffe och en korv med bröd kan göra dagen för en människa som sitter på en parkbänk. Jag har sett hur ett vykort med en god nyhet kan lyfta en människa från djupaste förtvivlan till hoppfullhet. Jag har sett hur föreningar, församlingar och företag har gjort stor skillnad för människor med ganska enkla medel. Och jag vet själv hur det är att ha det riktigt tufft och vad det betyder när människor bryr sig och har trott på mig. Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att som vi själva önskar bli behandlade bör vi behandla andra människor när vi ser nöden i vår omgivning.

Hur skulle jag vilja bli behandlad om jag levde i ett utanförskap, i fattigdom eller utan utbildning? Där någonstans hittar du min drivkraft. För mig och oss som arbetar med det här projektet är samhällsbyggandet viktigt och i det sammanhanget vi försöker hjälpa till i Etiopien så handlar det om att hjälpa människor att kunna bli just samhällsbyggare. Om vi gör rätt eller fel får framtiden utvisa och om vi samlar in pengar till rätt sorts stöd får också framtiden utvisa. Men vi tror på detta och vill ge det ett försök. Pengarna vi försöker att samla in just nu kommer gå till att bygga om en container till en utbildningsplats, till en industri, till en återvinnningsstation och till ett sätt att träna unga människor i ledarskap och företagande.

Om det är en droppe i havet eller ej vetja ginte, men det jag vet, det är detsamma som Moder Theresa en gång sade: Om det jag gör endast är en droppe i havet, då vill jag vara den droppen. Den energin och arbetet vi lägger ner på detta får vi inte betalt för. Vi gör det självmant och med stor inspiration och glädje. Det finns inget bättre än att göra något för andra människor.

När nu helgen tar vid och vi närmar oss äventyret så är mitt stora fokus de tjugo ungdomar som vi har börjat träna. Unga människor med livet framför sig. Jag ser en sån potential i deras olika personligheter och styrkor och vill inget hellre än att vi skall få hjälpa dem en bit på vägen. Jag har fått så mycket hjälp av fantastiska människor i mitt eget liv, och det minsta jag kan göra är att få ge tillbaka vad jag kan. Vill du vara med och göra detta möjligt så kan du hjälpa till genom att swisha ett bidrag till projektet. Du gör det på 1236760052 och märker insättningen FLOW.

Önskar dig en riktigt fin helg!
Hälsningar Anders