Ditt ledarskap?

27 juli 2020

I morse vaknade jag upp, och fick till min stora glädje se att en stor gåva på 10 000 kr till arbetet med att förverkliga drömmen om en workspace för unga människor i södra Etiopien hade kommit in. Jag blev så glad att jag firade med att dricka morgonkaffe två gånger. Ibland kan man känna att drömmen som man har känns avlägsen och långt borta. Allt arbete på fritiden, ovissheten kring ett antal utmaningar som ligger i ens väg, och allt som måste klaffa för att lyckas. Men emellanåt inträffar något som gör att man kan avancera några steg och närma sig målet. Allt detta handlar mycket i livet och ledarskapet om. Mitt och ditt ledarskap.

Livet och ledarskap handlar om goda vanor. Stephen Covey skriver om just sju goda vanor som är viktiga faktorer på vår resa i att må bra, gå bra och nå våra mål.

1. Att vara proaktiv. Att ta ansvar och iniativ, välja vad jag gör och vilket humör jag vill ha. Om vi skall lyckas med att etablera en workspace i södra Etiopien behöver jag ta ansvar, initiativ och prioritera mina handlingar samtidigt som jag väljer att leva i förväntan med ett gott humör. Äventyret som vi genomför om en vecka är en del i detta. Ett litet äventyr men med ett stort uppdrag. Att under den veckan och hösten samla in pengar till den container vi skall bygga om till en liten industri och ha för utbildning, företagande, produktutveckling och produktion.

2. Börja med målet i sikte och ha en plan. Vi vet vad vi vill göra för de unga människor vi tränar, utbildar och coachar. Hjälpa dem få utvecklas till den bästa versionen av sig själv. rusta dem för framtiden i ett sammanhang där deras traditioner och kultur nu genomgår ett snabb omställning från jordbrukssamhälle till industrisamhälle i ett ganska otillgängligt område, och bland ett minoritetsfolk som lever med stora utmaningar. Vi skall göra det genom att bistå dem med en väg in i framtiden där de kan starta upp nya verksamheter, skapa arbetstillfällen och där dom kan få bli viktiga samhällsbyggare.

3. Göra det viktigaste först. Detta kan vara svårt. Det är så mycket som är viktigt för dig och mig. Vad skall man prioritera? Vad är viktigast av allt viktigt? Hur prioriterar du i ditt ledarskap? Hur får vi arbete, familj, fritid etc att harmonisera och gå i rätt riktning? Det viktigaste för oss är att berätta om behovet som finns i Omodalen, bland de mindre folkgrupperna, vilka utmaningar som finns där och vad vi kan göra tillsammans. En annan viktig sak är att samla och engagera människor som vill vara med på olika sätt och göra detta möjligt. Människor som kan företagande, som vet hur mana rbetar i den här delen av världen, som kan industri, som kan utbildning, som vill skapa ekonomiska förutsättningar osv. Hör av dig om du vill vara med. Du behövs.

4. Win-win. I det här får jag minst lika mycket som jag ger. Min önskan och tro är att vi hjälper dessa ungdomar att öka sina chanser att utvecklas, leva ett bra liv, bli samhällsbyggare och trivas med sig själva. För mig är vinsten allt jag lär mig av dem. Nyangatomfolket är ett fantastiskt folk. Härliga människor. Jag ser deras familjer och hur generationerna samverkar. Jag lär mig saker varje gång jag är där. Att göra något för andra, att behandla andra som jag själv önskar bli behandlad är min stora "vinst" i allt detta. Jag hoppas och tror att ni som är med och gör detta möjligt känner likadant.

5. Försök förstå, sedan bli förstådd. Ju mer jag tillbringar tid med det här folket, desto mer förstår jag. Jag kan förstå deras kultur och traditioner. Jag kan förstå deras värderingar och utmaningar. Och när jag gör det så blir det också enklare för mig att bli förstådd när vi samtalar om livet och framtiden. Jag besöker gärna ditt sammanhang och berättar om vad vi vill göra för dessa människor, och varför vi tror att detta är en bra väg att gå. Varför inte låta mig komma och hålla en föreläsning om detta? Jag tar betalt för det och pengarna går oavkortat till projektet med FLOW.

6. Synergier. En god vana är att göra saker tillsammans med andra, och göra någonting som blir ännu bättre, av just samarbetet. Att ha goda relationer, bra samarbete, att identifiera varandras styrkor och utvecklingsområden är viktiga delar av synergi. De mest berikande samtalen med mina vänner i Omodalen är när vi har workshops tillsammans med våra olika perspektiv och erfarenheter, och där vi skapar något bra tillsammans. Teamwork makes the dream work.

7. Vässa sågen. Även om jag har varit med ett tag nu och får fylla 52 i höst så lär jag mig nya saker hela tiden. Jag hoppas att det alltid skall vara så. Att lära sig mer. Att ha goda vanor i allt. Sova, träna, äta och leva på ett bra sätt. Vi kan alltid sträva efter en dynamisk balans samtidigt som vi lever i en ständig utveckling. När det gäller arbetet med de här unga ledarna gör jag och teamet nya erfarenheter hela tiden. Ibland blir det fel. Då gör vi om, och försöker göra rätt. Vi kommer behöva vässa vår plan för att nå målet kontinuerligt, och det börjar alltid med att leda sig själv.

Mitt ledarskap är inte perfekt och kommer aldrig att bli perfekt. Men mitt ledarskap önskar jag hela tiden utveckla, förfina och förädla genom just goda vanor. Man är ju bara en vanlig människa som gillar hockey, chips och livet som det är, men vi kan utmana oss själva och sträva efter goda relationer i familjen och bland vänner och kollegor. Och vi kan sträva efter att exemplifiera ett gott ledarskap för människor i vår omgivning. Hur vill du jobba med ditt ledarskap?

Till sist, om en vecka åker jag och teamet upp till Lappland för att jobba med insamlingen till vår workspace i södra Etiopien. Jag hoppas att du vill följa oss här på bloggen och i sociala medier och om du tycker detta verkar vara ett bra initiativ så va gärna med och stötta vårt arbete ekonomiskt. Du kan swisha en gåva till  1236760052 och märka insättningen FLOW eller sätta in en gåva på PG870034-6 och märka insättningen FLOW. 

TACK till er som skickade in gåvan på 10 000:- till arbetet. Nu är vi igång med att försöka nå målet på 75 000:- och jag firar det med att dricka morgonkaffe - för tredje gången. Följ oss på www.andersahlenius.se/flow

Hälsningar Anders