Detta är FLOW

7 juli 2020

Hej,
Vad kul att du hittat till min hemsida där jag berättar om det jag älskar att hjälpa olika sammanhang med, och som kan sammanfattas med tre ord: ledarskap, coaching och grupputveckling. Men här på min blogg är det just nu arbetet med FLOW som är i centrum fram till mitten av augusti. Jag hoppas att du skall inspireras och låta dig engageras av det du läser. På bilden ser du en av mina goda vänner som heter Jonathan Egerbo. Han skall vara med 3-8 augusti då vi samlar in pengar till FLOW med ett äventyr i Lappland, men mer om det längre ner. Låt mig först berätta om vad FLOW är och vad vi gör.

FLOW står för - Future Leaders Of the World. Det handlar om unga människor och deras framtid. Jag har haft förmånen att arbeta med unga människor under många år och det har gett mig så oerhört mycket. Men där jag främst har mitt hjärta är hos de unga människor som aldrig riktigt fått en bra start och förutsättningar att bli den bästa versionen av sig själv. Av olika anledningar är många begränsade genom brist kunskap, konflikter, fattigdom, och utanförskap. Det är för den generationen jag vill göra skillnad med FLOW.

Vision - Att se, bekräfta och utrusta framtidens ledare”
Jag ser framtidens ledare i lokala och globala sammanhang som får växa och blomma ut eftersom deras dröm har fått planterats i en god jordmån. Det är den jordmånen jag vill ge dem med FLOW.

Varför - Alla människor bör få en rättvis möjlighet till att utvecklas som människor, både personligt och professionellt. Jag brinner för att skapa förutsättningar för de unga människor vi arbetar med, till att få påbörja resan i att bli den bästa versionen av sig själv, och som en konsekvens av detta kunna hjälpa andra människor.

Vad - Genom att hjälpa unga människor få klarhet i vägen mot ett liv med mål och mening skapar vi tillsammans tyngd, fart och riktning genom FLOW Academy. Vi hjälper dem att undanröja hinder på vägen vidare och vägleder dem in i en resultat skapande väg framåt.

Hur - Genom ledarskapsträning, personlig coachning och resursstöd i form av stipendier, starta eget stöd och goda mentorer vill vi öka förutsättningarna för unga människor att sätta sig i rörelse för att nå sina mål.

Just nu samlar vi in pengar för att kunna bygga en liten plastindustri med formsprutning i en 40 fots container som sedan skall transporteras till Etiopien och användas i vår utbildning och start up med de ungdomar vi tränar genom FLOW Academy. 

Förra året genomförde vi den första FLOW Academy i Jinka som ligger i södra Etiopien med tjugo ungdomar mellan 16-19 års ålder. Tio killar och tio tjejer. Marcus Johansson från Värnamo var med och undervisade om plast, produktutveckling, produktion och recycling. Anne Wolf från Stockholm var med och undervisade om företagande och business. Jag undervisad eom ledarskap. Det kunde genomföras tack vare insamlingen på  55 000:- via swisch då vi genomförde vårt första äventyr sommaren 2019 och mestadels paddlade, men också vandrade och cyklade från Värnamo till Stockholm på sex dagar.

3 -8 augusti är det dags igen och vi har som mål att samla in 75 000:- till arbetet med att bygga den industri i en 40 fots conatainer som sedan skall skeppas till Etiopien för att användas i träningen, utbildningen och starten av ett företag med de ungdomar vi börjat arbeta med. Tillsammans med Jonathan Egerbo från Växjö, David Oxenlöv och Thomas Hansson från Hillerstorp, Marcus Johansson från Värnamo och mig själv från Stockholm skall vi under fem dagar försöka tillryggalägga 180 km i Kebnekaise och Abiskofjällen och samtidigt försöka nå 8848 höjdmeter genom ett antal bestigningar av Kebnekaise och flera andra toppar. 

Start och mål blir i Abisko och vår förhoppning är att vårt lilla äventyr skall förverkliga ett stort uppdrag som gör skillnad för unga människor i södra Etiopien, Future Leaders Of the World. 

Den här veckan launchar vi insamlingen via swisch och vi skall försöka synas och engagera människor via sociala medier och massor av fikastunder. Du kan bl.a följa oss på våra instagramkonton @andersahlenius @jonathanegerbo @aminnemarcus @oxenlov @73thompa

Hoppas du vill följa oss på resan via den här bloggen och bidra till arbetet med unga människor. Kanske vill du och ditt företag vara med på satsningen i Etiopien. Hör av er i så fall och låt oss se om vi kan hitta en väg tillsammans för detta. Låt oss bygga ett högt tak som kan bli nästa generations golv. Varma hälsningar Anders Ahlenius